Sunday, January 4, 2009

Sang Kenari DIBAHAM Red Giants!!


MERAH KUNING lambang KEBANGGAAN..
SELANGOR merancang KEJAYAAN..
Gemuroh sorakkan MENGGEGARKAN..
Cabaran di sambut dengan KESUNGGUHAN..

KECEMERLANGAN KECEMERLANGAN KECEMERLANGAN jadi KENYATAAN..

MERAH KUNING keberanian..
Merempuh segala HALANGAN..
Sekali melangkah buktikan KEMAMPUAN..

MERAH KUNING keberanian..
Merempuh segala HALANGAN..
Sekali melangkah buktikan KEMAMPUAN
SELANGOR DARUL EHSAN..
SELANGORRRRRR DARUL EHSANNNNNN..


hai u..
haaa.. 2 lagu untok team bola Selangor kalau u nak tau.. u suke Liga Malaysia?? i memang 4low tapi lately nie tak brape sangat.. mase era zaman kegemilangan Selangor dengan Azman Adnan, Anuar Abu Bakar, Samba, arwah Zaid Jamil (sekadar nyebot beberape name..) n etc i memang ligat.. mase tue pon zaman gune Stadium Merdeka lagik.. tiap minggu ade game Selangor mesti 2ron KL.. pastu pekene mee udang blakang stadium.. perghhh!! kalo ingat balik tangkap leleh la.. geng i mase tue sape lagi kalo bukan myAbah n Buffy la.. jarang la miss.. bile dah ade Stadium Shah Alam, kureng skit da.. patot lagi smangat la kan pasal dekat ngan umah.. tapi bukan ape, mungkin fakto usia yg tak mengizinkan i.. huahuahua.. myBro kadang pegi lagi ngan geng2 dia cume i n myAbah dah memang nan ado..

so smalam pembukaan Liga Malaysia 4 this seasons.. Piala Sultan Haji Ahmad Shah (atau Piala Sumbangsih..) Selangor The Red Giants vs Kedah Sang Kenari yg patah sayap (yg jugak poyo kunun dapek bawak balik piala yg ke7 dlm mase 2tawon tapi??) and the result Sang Kenari kene BELASAH ngan Red Giants kat tempat depa sendirikkk.. wakwakwak.. 4-1 okey?? blasah ar tue kan?? seb baik dapat sebijik, kire gol sagu hati je la.. dari takde, takot kang kempunan pulek.. yea dok?? hehehe.. hopefully Selangor akan kembali ganas untuk musim nie bawah new coach ie K.Devan.. i pon tak brape nak kenal players Selangor yg baru2 nie, byk budak2 mude.. yg i tau Amri, Surendran, Gunalan, Hamsani, Khairul Anuar n Hardi Jaafar.. 2je kot.. hehehe.. takpe lah janji smangat The Red Giants tetap ada!! huhuhu..



..Tuluslah dengan Tuhan, Teluslah sesama Insan..
i luv 2b loved by u!!


nota kaki :
pade u yg tak tengok smalam, saksikan KEHEBATAN The Red Giants!!



6 comments:

hezesuze said...

hidup SELANGOR...

sepul said...

no way Selangor akan conquer liga M taun ni. Perlis Singa Utara akan kembali mengganazzzzzzzzzzz

Faizal_Perlis said...

betul la aku akui selangor power semalam......perlis kedah cuma harapkan mamat black ja....hihii

YoYo said...

Zie - anak jati Selangor!! yeahhh..

Sepul - awai lagi no??

Faizal - mamat black sapa? KEL ea? hehehe..

aizatbest said...

yoyo mmg bgs,menyokonh industri bolasepak malaysia..last org update psl bola malaysia masa tu ade player slangor nama christopher kiwomya, loan dari arsenal..huhu

YoYo said...

hahaha jatt..
tapi Man Utd tatap utame!!