Friday, February 6, 2009

L.E.P.A.K wif BK..

<..gamba2 lepak time @ Danga Bay wif 'budakKecik'..>


hai lalink..
how r u?? erm.. i ok2 jer.. be+ ok bile baru je abis ngire Angpow n hasilnyer not so bad la.. boleh la walaupon last year lagi masyukkk tapi tetap besyokor masih ade yg memberi.. i terime jer!! hahaha.. shantek tak collage i?? berkat rajin betanye walau mule2 mcm ade org tak brape nak layan Q i tapi nie la hasilnyer u.. tak bek kedekot ilmu kan?? huhuhu.. (jgn ade yg sentap ea??)

i ade post n3 i'm going south ritu kan?? so nielah baru nak story mory the morning glory nyer.. amek mase pasal nak buat gambo nie la (kene upload software bagai..) hehehe.. so, where should i start?? oklah.. ekceli 1st time u i gi travel sorang2 nek bus.. gamble jer u sampai gak.. bukan susah pon kan?? lantak r u nak kate i ape tapi memang i tak penah.. never u!! i dari KL kol 730mlm sampai JB kol 1230t/mlm.. my 'budakKecik' (BK) ie Arnie tunggu i kat tempat bus @ Larkin.. sian dia simpan pewot katenyer nak makan ngan i.. da la kecik, be+ la kecik camne nak besau u?! settled sume teros balik umah BK kat Tmn Perling.. ingat nak teros belayo tapi kalo da jumpe geng mane boleh tak borak kan?? ade je bende nak cite.. cite e2 cite ini cite dia cite sipolan cite gosip cite cite.. seda2 dekat da kol 5pg u.. time to sleep.. seda balik da kol 12t/hari keesokan harinyer u.. siap2 kua p sapedek kat Stone Grill n tengok woyang cite Sifu & Tongga n having our dessert @ Baskin Robbins.. perghhh complete nie.. cite pasal Stone Grill nie, i rase tak penah nampak kat area KL tapi spanjang kat JB 3tempat i jumpe SG nie.. besh makan kat sini mcm men masak2 pon ade.. kite ode la pape daging (ie ayam or lembu or kambing..) or udang yg mentah n akan panggang atas batu yg panas.. gile panas sampai sume tue bleh masak u.. jus daging2 tue melekat u.. erm yummyyy!! memang i rekemen kat u SG nie.. kalo jumpe try la..

our next stop yg asyik dok lepak slame 2mlm beturot2, tak len tak bukan Danga Bay (port 'keteRosak' kat sini u!! huhuhu..) i memang ade plan nak gi tengok n holiday kat laut ngan BK tapi ntah bile.. so lepak kat DB pon kire pra la.. besh u tengok laut nie.. damai jer lebih2 bile malam kan?? da ronde 1DB n p makan kerang n pari baka kat JTL (Jantan Tak Laku bak kate BK.. hahaha..) lepak la ngadap laut sampai dekat kol 2pg.. buat ape lagi?? borak gelak borak gelak 2je la.. ade je bende nak share.. balik umah sambong borak sampai telene.. seda2 balik cam biase da t/hari.. siap2 kua makan balik n kali nie makan steamboat @ Johnny's.. pastu da takde buat ape just p ronde2 kat shopping complex n again p balik ke DB lepak tengok laut.. kali nie bawak bekal ie JCo Donuts.. time nie klaka bile nak snap gambo we all be2.. da la lupe nak bawak tripod so carik la alternative len.. habis sume bende jadi 'tripod' kiteorg.. dari sling bag BK sampai la ketin coke & soya.. memang tak mengecewakan langsong hasilnye u (sile lihat gamba diatas ea?? most of the gamba pakai our 'tripod' tau??) wakwakwak.. hari nie lepak kat DB tak lame sangat pasal BK nak keje esok.. so gerak balik n singgah McD 4 dinner.. sbelom belayo mcm biase la borak lagi n lagi n lagiiii.. ntah la u..

huh.. walaupon i rase mcm tak brape 'ngam' ngan JB nie tapi yg besh bile dpt dok lepak DB la.. ntah u, besh sangat i rase.. tenang jer.. mcm takmo balik KL pon ade.. hehehe.. my 'flight' back to KL ekceli kol 4ptg.. so BK gi keje t/hari balik makan n BK teros anta i p terminal bus @ Larkin.. tapi kan u, i mcm tak larat nak nunggu kat c2 sampai kol 4ptg so i p carik tiket bas lain (takpe insyaallah bole claim.. hahaha.. sapela yg bek ati tue kan??) sampai c2 dekat kol 2ptg so dapat tiket bas yg akan gerak kol 230ptg.. blasah je la.. slamat gerak dari JB n sampai KL b4 8mlm..

<..antara tempat makan yg di terjah oleh i n BK..>

erm.. besh gak u skali skale dapat kua dari KL nie kan?? tapi yg tak besh, i tak dan nak 2ron Singapore la.. huahuahua.. i tak serik nak p JB lagi xpecially Danga Bay.. tengah ade geng kat sane kan?? insyaallah sampai lagi..

b4 stop nak say THANKS so very much to my'budakKecik' @ Arnie yg sudi pelawe i n lepak2 ngan i spanjang i kat JB.. seronok banget lepak2 sama lo di Danga Bay neng.. senang shekaliii.. jangan serik pulak ea?! sori i letak nickname u as BK (sbenonyer BudakKiut ok??!!)
kiut la sangat!! hehehe..


* click gambo kalo nak nengok lagi jelas ea?? i budak baru blaja..



~Tuluslah dengan Tuhan, Teluslah sesama Insan~
i luv 2B loved by u!!

3 comments:

aizatbest said...

heheh,bestnye kak yo gi jenjalan ek, huhu..camne knal kwn kat johor tu? best ke sifu n tongga?? btw, org da tgk gmba yo tu,yg pki t shirt merah.. Man u tuuuu..heheh,daa,take care;)

YoYo said...

nape kenan ke kat kawan Yo Jatt?? wakwakwakkk.. kenal mase gi Korea n jadi kamceng after that r.. gether2 gi holiday ngan dia.. dua2 kaki jalan..

sifu & tongga besh ar.. bole gelak gak tapi mole2 slow sket ar.. pasni nak nengok Geng ft Upin Ipin laks!! huhuhu..

tshirt tue baru beli Jatt.. 1st time pakai.. hehehe.. MAN UNITED RULEZZ!!

hezesuze said...

emmm 'crocs' pink gedik menyerlah...hehehe..anw have fun & enjoy ur self ha...