Wednesday, June 25, 2008

Cerita Artis Malaysia @ RIA..


KRU

Elite
4U2C Feminin
Nico
hai u.. tengok tak C.A.M malam senin ritu?? cite pasal group2 'rap' yg penah wujud kat Malaysia sekitar 90's.. dolu mane ade indie band, underground n etc. yg kongker mcm skung.. mayB ade tapi tak byk kot ek?? tatau ar.. i bukan nak crite pasal gossip latest dorang tapi nak share my xperience mase melalui zaman Feminin, Elite, 4u2c, Nico n awal kemunculan KRU..
mase tue zaman i skolah lagik.. group2 nie lah yg tengah digilai teenagers.. mase tue ape je pasal dorang akan jadi ikutan.. 4u2c ngan cd gantong kat leher, sua petak2.. Feminin ngan gaye rambot, baju, kasot.. Elite ngan ala2 gaye 'elite' dorang.. eeee.. rase besh sangat tem tue.. tengok C.A.M ritu rase nak balik ke zaman budak2 bengong balik.. kalo hengat memang guling2 gelak.. kiteorg dulu geng be7 campo ngan sorang ala2 'penjage' kiteorg.. so be8 ar.. hahahahaha.. i, Tasha, Rina, Sue, Heze, Linda, Ila n yg jadi bonzer c Mama Ikin.. pasal badan dia besa so bleh protek we all.. kiteorg still fren till now.. 2 yg besh.. dolu zaman nie, stiap sorang dari kami akan mewakili stiap ahli group tue.. rebot2 lah yg si polan nie nak jadi As, sorang nie rase mcm Abby, yg sorang nie gile kat Yusry.. masing2 di buai perasaan.. sampai 1 tahap Tasha sroh i let go NormanKRU bcoz dia giler kat mamat tue.. giler ar bile hengat balik.. rase bodoh pon ade.. hahahaha.. mane je show Feminin n Res2 (sori tak jumpe gambo dorang) we all redah.. n bcoz of KRU lah kiteorg first time masok disco.. hahahha.. siap masok Melodi lagik! mase tu dorang promo reKRUed so we ar invited by them lepas menang masok kuiz tak silap i.. dengan tshirt itam, jeans biru, kasot itam n gelang n rantai manik, sampai gak kiteorg kat c2.. 2 pon Mummy i yg tolong jadi 'drebar'.. Mummy anta anak dia p disco tue.. crazyyyyyy.. hahahahaha.. tapi skarang dah tak minat dorang pon.. faktor usia kot ek??
1 more yg i akan ingat sampai bile2 r Feminin.. giler crazy ngan dorang dulu.. sampaikan lepas waktu sekolah we all akan stay 4 art class.. so b4 class start kiteorg be7 akan prektis nari lagu UNTUKMU, tutop sume pintu tingkap pasal nak nari.. siap bawak kaset n pinjam dario bagai.. yoyok ooo jer rase.. feliknyer bleh hapal sampai abis step tue.. kehkehkeh.. bukan ade ape2 function pon, saje suke2 minat lah kununnyer.. yg tukang ngajo c Heze.. tak padan ngan kecik makcik tue.. huhuhu.. tapi e2lah kenangan kan?? kenangan terindah.. e2 yg bile astro tunjok program tue rase besh sangat2 sangat.. eeeee.. rase mude balik lah sejam hari tue.. hehehe.. better stop ar.. kang melalot tak hape rahsia lagi tebongkar..
b4 i brenti, nak wish HAPPY BIRTHDAY to my GENG aka MR.LIVERPOOL.. dgn ucapan GLORY GLORY MAN UNITED.. may GOD bless u.. hehehe..

chiow..

i luv u..

7 comments:

ita.itu said...

dulu akak suka sgt 4u2c..haha..terkinja2 drg kan..hehe

.:YoYo:. said...

hehehehe.. betoi u..

go 4u2c oh yea!! go 4u2c oh yea!!

piiwaii said...

waduh makcik oi.. dulu rappers ghupa nya..

.:YoYo:. said...

piiwaii..

mase zaman kegemilangan dolu2 lar.. skarang takdek makne dah!! hahahaha..

AKU said...

wahahahahahah ms tu sapa yg tak jadi rappers!! waakakakkakakaka

aku ingat nk wat entri psl zaman2 rapers dulu..tp ko dah wat dulu. hahaahhahahahahaha

.:YoYo:. said...

hahahaha bayieng..

kami rappers yo yo yo..
kami rappers yo yo yo..

memang zaman yg paling besh penah Yo tempohhh!!

Ilham Ejan said...

mnat kita samala,
KRU, 4u2c, Nico, A-Z, Ku2, Feminin,

zaman dulu bkn digital,
zaman kaset (CD baru masuk market,xtermasuk yg tergantung kat leher AC Mizal),
sapa yg ada PC time tu mmg kayalah dia, internet? Jgn mimpilah,

so nak kumpul lagu zaman tu, adoi ai susahnya..

awk klu ada MP3 diorg, bg la kat kami...



so nak dptkan